Kategoriarkiv: Romaner

On the Road!

Inte så föga förvånande är ju Jack Kerouacs odödliga klassiker en av de böcker som jag läser när det våras. Inte för att boken utspelar sig på våren men för att det liksom spritter i kroppen av energi och då är On the Road en perfekt bok att läsa. Det känns som den går hand i hand med spontana road trips och långa vägar in i solnedgången. Det finns vissa passager i den där boken som är lika magiska varje gång man läser dem, och sen gillar jag att det hela tiden finns ett underliggande vemod. Nu när jag köpte lite bildelar och fick min gamla SAAB upprustad kanske det är dags att packa kappsäcken och fara bort i påsk? Ta med ett par böcker och ligga under stjärnorna i en varm sovsäck? Nej, det är nog ännu för kallt men visst ska jag ha det i åtanke under sommarsemestern. Att verkligen spendera en vecka ”on the road”.

Bodil Malmsten har avlidit

Bodil malmstegDet är en stor sorg att läsa att underbara Bodil Malmsten inte klarade av att bekämpa sin cancer.

Måste erkänna att jag kom till att börja läsa böcker av henne ganska sent i livet men de är otroligt väl värda att läsa. Otroligt välskrivna och djupa. Synd att många troligen inte kommer att upptäcka hennes verk förrän nu när hon gått ur tiden.

Jag skulle vilja rekommendera min favoritbok av Bodil, ”Nästa som rör mig”, om du är intresserad av att läsa något av henne.

Ett erkännande…..

Jag måste erkänna en sak….. Jag som verkligen älskar böcker har även fastnat för ljudböcker. Don’t get me wrong, jag ÄLSKAR verkligen fortfarande mina böcker, särskilt de med hård pärm. Men sedan jag testade Storytel så har jag hittat ett nytt sätt att kunna ta del av massor med härliga böcker samtidigt som jag gör annat.

Jag har kommit på att ljudböcker är det perfekta sällskapet när jag lagar mat eller när jag bakar. Att baka är bland det roligaste jag vet och att bara plugga in hörlurarna i mobilen och samtidigt lyssna på en ljudbok gör ju det hela ännu härligare! 🙂

Just nu har jag fastnat i The Dark Series av Christine Feehan. De är på engelska och är egentligen vampyrromaner. De handlar om män som är från Karpaterna som letar efter sin ”lifemate” och det är tydligen bara en kvinna som passar som är detta. När de väl hittar henne så förändras hela deras värld. Ok, det är väldigt uppdelat med vad som är väldigt manligt med massor av testosteron och kvinnligt med smala vackra kvinnor (och mycket passion och erotik). Men det är ändå skrivet på ett väldigt bra sätt tycker jag och verkligen det perfekta sällskapet i köket eller när det ska dammas.

Dark prince