Kategoriarkiv: Samhället

Astrid Lindgren blir teaterföreställning

Blev så himla glad när jag läste att det ska bli en teaterföreställning om Astrid Lindgrens liv! Hon var verkligen en inspiration för alla och inte alls bara denna mysiga tant som gjorde barnböcker.

Hon var extremt modig och hade ett stort civilkurage som gjorde att hon inte accepterade orättvisor i samhället och hon var inte rädd för att ge en röst åt de svaga i samhället.

För mig är detta verkliga hjältar, de som har en ställning i samhället med inflytande och ser till att använda den till att faktiskt åstadkomma förändringar. Hon var bland annat en stark motståndare till nazismen och till socialdemokratiska regeringens skattepolitik och hon var inte rädd för att visa vad hon stod för och skapa debatt i ämnet.

Så jag ser verkligen fram emot denna föreställning och att Sveriges befolkning kan se vilken otroligt stark och driftig kvinna detta var. Hon var så mycket mer än vad jag tror att de flesta svenskar tänker på när de tänker Astrid Lindgren, hon var så mycket mer än en fantastisk barnboksförfattare.

astrid

 

 

 

Skrämmande utveckling

Läste ett inlägg idag som Mårten Andersson gjort och jag kan inte annat än att hålla med! Sedan när har vi blivit så hatiska mot varandra?

Så började jag fundera på en sak. Kan det vara så att fler mobbar idag? De som var ”passiva mobbare” i skolan? Du vet, de som bara stod och såg på, de mobbade inte själva men de gjorde heller ingenting för att stoppa det som skedde.

Nu när alla kan gömma sig bakom en datorskärm eller till och med falska bloggar och facebookkonton så är det ju ännu lättare mobba eftersom man aldrig behöver se den man mobbar i ögonen.

Jag säger bara tack gode Gud för att jag inte växer upp idag! inte för att jag var mobbad i skolan men för att det nu är så lätt att mobba någon utan egentligen behöva ta konsekvenserna av det. Enda gången min generation visste om om någon tyckte illa om oss var om vi på omvägar fick höra skvallret om att någon inte tyckte om oss. Nu kan vem som helst vare sig de känner dig eller inte skriva hemskheter direkt till dig utan att känna sig alls.

Nej, jag håller med Mårten, vi måste stoppa denna utveckling och vi måste börja i skolan!

mobbning