Kategoriarkiv: Uncategorized

Älskar mina kokböcker

Jag älskar verkligen böcker och kokböcker är inget undantag. Även om det finns massor av recept på nätet så är det något visst att slå upp en kokbok på köksbänken och följa ett recept. I går gjorde jag en riktigt god kola från min favoritkokbok. Den innehåller smör, grädde och mjölk och blir så god!

Kola i skål

Att fly kylan och flytta till värmen

Jag tycker om vintern. En perfekt vinterdag är att ta en långpromenad och sedan komma in i värmen, göra varm choklad gjord på riktig mjölk och sedan läsa en god bok – kanske en deckare av Emelie Schepp. Ibland känns vintern dock alldeles för lång. Det är mörkt både när man åker till jobbet och när man kommer hem. Sedan är det de där dagarna som varken är vinter eller vår utan bara slask. Då längtar jag till något ställe där solen skiner. En bostad på Costa del Sol kanske skulle vara något för mig. Tänk att kunna bo där de där månaderna som är tråkigast här i Sverige. Vilken dröm!

Varm choklad med marshmallow

Grön smoothie till frukost

Jag berättade ju innan att jag har börjat experimentera lite med smoothies. Jag har innan tyckt att gröna smoothies har sett lite läskiga ut och tänkt mig att de smakar gräs. Men jag testade att göra den här på apelsinjuice (jag vet, jag skippade mjölken idag), babyspenat, grön kiwi och en halv banan. Det blev jättegott! Det smakar tropisk frukt och absolut inte gräs. Så jag ska nog testa att göra lite fler i fortsättningen, jag är ganska sugen på att testa en med choklad och jordnötssmör med, jag tror det kan bli gott. Har du någon favorit?

Grön smoothie med kiwi

Starka böcker kan påverka ens livsval

Den senaste veckan har jag läst en väldigt bra bok av den svenske författaren Aris Fioretos. Den heter Mary och fick stor uppmärksamhet och fin kritik när den gavs ut 2016. Bland annat nominerades den till det prestigefyllda Augustpriset. Jag kan utan tvekan säga att allt beröm var välförtjänt och jag rekommenderar den varmt till alla mina bloggläsare. Förutom att boken i sig är mycket vackert skriven och underhållande, fick den mig att inse på vilka oväntade sätt litteraturen kan påverka ens livsval. Huvudpersonen i boken, Mary, är gravid och råkar ut för en del missöden. Trots den dramatiska handlingen fick huvudpersonens graviditet mig att fundera allt mer på min egen vilja att skaffa barn. Det gick till och med så långt att jag började titta på gravidförsäkringar hos moderna! Hade också ett seriöst samtal med maken om det och vi har kommit lite närmare ett beslut. Det känns fantastiskt spännande!

En gravid kvinna

Katastrof i hemmet

Igår hände det som inte får hända, mitt fina parkettgolv blev förstört! Jag var jättestressad efter träningen som jag lyckades komma iväg på igår morse, jag hade nämligen ett möte som jag var sen till. Så när jag packade ur vattenflaskan från väskan så skulle jag ställa den på bänken i hallen, vilket jag även trodde att jag gjorde. Men när jag kom hem på kvällen så såg jag att flaskan hade hamnat på golvet och allt vatten hade runnit ut på mitt fina parkettgolv som nu hade svällt. Klumpen i magen jag fick när jag såg det går inte att beskriva. Jag har varit jättenoga med att inte spilla på golvet och inte tvätta golvet med en massa vatten, just för att jag vet hur känsligt parkettgolv är och hur lätt det sväller om det kommer vätska på. Men sen kom jag på att jag har försäkring via Moderna försäkringar så då kändes det lite lugnare. läs mer här om du också behöver försäkringar.

Parkettgolv i hall.

En fantastisk dag!

En så vacker dag som denna, måste påbörjas självklart i vanlig ordning med ett stort glas mjölk! Önskar dock jag hade lite kanelbullar för att avnjuta detta helt korrekt. Men snart iväg till min väninna som insisterar på att jag pekar henne åt rätt håll gällande Trygghetsavtal & Moderna försäkringar. Man bör alltid känna sig säker, så jag ska självklart göra mitt bästa! Vi kan väl helt enkelt säga att idag blir en händelserik dag som jag ska tackla med styrka och ett gott humör. Kanske svänger förbi bokhandeln också om tid finns! Vem vet vad som kan finnas för skoj? Önskar er alla en toppendag!

Välbeprövad kombination & helt oemotståndlig

Frukostsmoothies och Kallocain

En färgglad frukostsmoothie är en grym start på dagen

Ibland vill jag ha någonting annat än bara ett glas mjölk på morgonen. Jag har börjat experimentera lite med frukostsmoothies! Jag brukar köra ner mjölk, färska hallon och blåbär, en banan, 1 dl yoghurt och lite is i en blender. Sedan häller jag upp i ett glas och dricker med sugrör! Supergott.

För övrigt har jag börjat läsa en gammal klassiker. Kallocain av Karin Boye. Det är en dystopisk skildring av ett samhälle där människan är en liten kugge i statens maskineri. Det känns konstigt att den är så pass gammal, för allt är fortfarande så aktuellt. Läs den!

Den perfekta lediga dagen

Idag är jag ledig och firar det i stor stil: med ett stort glas mjölk, nybakade havrekakor och en ny bok. Det är en samling kärleksdikter från olika länder. Helt fantastiskt, det bara värker i hjärtat när jag läser. Kakorna blev lite brända i kanterna, men vad gör det när livet är så perfekt i övrigt?

Kakmått och utkavlad deg på ett bakbord

Äntligen går bilen som smort igen!

Följde mina kompisars råd och köpte katalysatorn på www.skruvat.se och det var hur smidigt som helst. Och med goda vänners uppställning fick jag prylen på plats och nu går bilen hur bra som helst igen. Min pärla. Det blev långt mycket billigare än vad jag trodde men det är ju mycket tack vare att jag har goda vänner som rycker in när det behövs. Annars är det lätt att hamna i paniktillstånd när det gäller just bilen. Det är när bilen krånglar som man inser att män behövs. Visst finns det tjejer som kan det där med bilar men i min bekantskapskrets finns inga såna tjejer. Inte vad jag vet. Så, nån riktig feminist blir jag nog aldrig när det kommer till kritan. Vi behöver varandra, allihopa oavsett kön, så enkelt är det. Nu ska jag hoppa in i min pärla och njuta av komforten. Tack grabbar!

Liten gul bil

Fel på katalysatorn

Känner jag någon som är mannen, eller kvinnan, som talar med bilar? När jag kom ut i garaget i går ville min pärla inte alls vara med. Den startade snällt som vanligt men lät allt annat än bra. Det vara bara att slå av tändningen igen och ta cykeln till jobbet istället. Pratade lite med en jobbarkompis som tyckte att det lät som om det var katalysatorn som krånglade. Han tipsade om att man kan köpa en Universal katalysator. De kräver lite mer arbete när de ska monteras på bilen men i gengäld är de mer prisvärda än katalysatorer som är anpassade för ett visst bilmärke. Allt som är prisvärt är tilltalande när det kommer till det här ärendet eftersom det ser ut att bli en dyr historia oavsett. Nu hoppas jag bara på att det går att få ordning på bilen igen så att jag inte behöver köpa en ny.